Jelení steak nadivoko
Suroviny
- 200 g Kompot višňový
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 600 g Jelení maso
- 100 ml Víno červené
- 1 ks Ananas
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 ks Pomeranče
- 6 ks Jalovec
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Estragon
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 10 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 2136.7 mg
- Vláknina 41134.5 mg
- Vitamín A 41134.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby a rajčata dáme do malé misky, zalijeme červeným vínem a necháme odstát.
-
2
Nakrájené maso lehce naklepeme, dáme ho na rozehřátou pánev na suché dno, otočíme ho, osolíme a přidáváme nakrájenou cibuli, jalovec, chilli papričku, estragon a kuličky pepře.
-
3
Nastrouhaná jablka na tenké plátky přidáme k masu s namočenými houbami a rajčaty, která jsme připravili, včetně vinné marinády spolu s višňovým kompotem.
-
4
Nahoru dáme kolečka ananasu a pomeranče.
-
5
Nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.