Ananasové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Koriandr celý
  • 5 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Hořčičné listy
  • 1 ks Limetka
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.2 kg Ananas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 238.8 mg
  • Vláknina 948 mg
  • Vitamín A 948 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.

Komentáře k receptu