Ananasové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 1 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 238.8 mg
- Vláknina 948 mg
- Vitamín A 948 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.