Rybízové čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 150 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 497.5 mg
- Vláknina 14495 mg
- Vitamín A 14495 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze všech plodů oloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Proužky kůry povaříme 5 minut v červeném víně. Přidáme rybíz, citrusovou šťávu a práškovou hořčici. Vaříme tak dlouho, dokud rybíz nepopraská. Vmícháme ocet a nezakryté vaříme dalších 15 minut. Horké čatní plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.