Pikantní sépie

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sépie
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 968 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 676.6 mg
  • Vláknina 5720.8 mg
  • Vitamín A 5720.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat.

  • 2

    Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme.

  • 3

    Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou.

  • 4

    Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří.

  • 5

    Hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu