Humří vývar s račím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rak říční
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Nudle rýžové
  • 4 dl Voda pitná
  • 7.5 dl Vývar z humrů
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Šťáva zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1825 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 281.6 mg
  • Draslík 633 mg
  • Vláknina 3212 mg
  • Vitamín A 3212 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.

  • 2

    Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.

Komentáře k receptu