Humří vývar s račím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1825 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 281.6 mg
- Draslík 633 mg
- Vláknina 3212 mg
- Vitamín A 3212 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.
-
2
Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
-
3
V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.
-
4
Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.