Asijká marináda na garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Garnát obecný
  • 20 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Bazalka
  • 10 g Citronová tráva
  • 10 g Česnek
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 50 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 320.6 mg
  • Vláknina 932.5 mg
  • Vitamín A 932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty omyjeme a odstraníme střívko. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Citronovou trávu podélně rozkrojíme, odstraníme vnější listy a vnitřní bílou část nakrájíme na jemné proužky.

  • 2

    Smícháme česnek, citronovou trávu, strouhaný zázvor, kurkumu, citronovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku. Garnáty vložíme do marinády a zakryté necháme na chladném místě asi 2 hodiny. Potom je napícháme na naolejované špízy a na velmi horkém grilu opékáme 5-6 minut, až mají sklovitou kůrku. Během této doby několikrát obrátíme. Lístky bazalky omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a nasypeme na maso.

Komentáře k receptu