Mořská štika s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 500 g Mořská štika - filety
- 50 g Zázvor celý
- 30 g Shiitake houby
- 100 g Cibulka jarní
- 250 g Nudle rýžové
- 20 g Koriandr čerstvý
- 50 g Mandle
- 50 ml Olej stolní
- 40 ml Olej sezamový
- 40 ml Sherry brandy
- 40 ml Omáčka sójová
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 30 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 55.8 mg
- Draslík 618.4 mg
- Vláknina 7685 mg
- Vitamín A 7685 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na širší proužky, odstraníme nožičky z hub a zbytek nakrájíme na plátky, jarní cibulky na 2 cm dlouhé kousky. Rýžové nudle připravíme dle návodu, zchladíme a necháme stranou. Rybu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky.
-
2
V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm mandle, které pak vyjmeme, v pánvi orestujeme kousky ryby a rovněž je vyjmeme. Do pánve nalijeme zbývající olej, asi 2 minuty na něm restujeme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, chilli, houby a cibuli, poté přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, osmahnuté mandle a rybu, necháme 2 minuty povařit. Ochutíme, nudle rozdělíme na talíře, na ně poklademe porce ryby a posypeme koriandrem.