Mořská štika s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořská štika - filety
  • 50 g Zázvor celý
  • 30 g Shiitake houby
  • 100 g Cibulka jarní
  • 250 g Nudle rýžové
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Mandle
  • 50 ml Olej stolní
  • 40 ml Olej sezamový
  • 40 ml Sherry brandy
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 55.8 mg
  • Draslík 618.4 mg
  • Vláknina 7685 mg
  • Vitamín A 7685 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno, chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na širší proužky, odstraníme nožičky z hub a zbytek nakrájíme na plátky, jarní cibulky na 2 cm dlouhé kousky. Rýžové nudle připravíme dle návodu, zchladíme a necháme stranou. Rybu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky.

  • 2

    V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm mandle, které pak vyjmeme, v pánvi orestujeme kousky ryby a rovněž je vyjmeme. Do pánve nalijeme zbývající olej, asi 2 minuty na něm restujeme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, chilli, houby a cibuli, poté přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, osmahnuté mandle a rybu, necháme 2 minuty povařit. Ochutíme, nudle rozdělíme na talíře, na ně poklademe porce ryby a posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu