Paštika sv. Huberta
Suroviny
- 150 g Vepřový bok
- 400 g Kančí kýta
- 200 g Játra vepřová
- 150 g Slanina vepřová
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Anglická slanina
- 250 g Kompot brusinkový
- 100 g Mrkev kořen
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paštikové koření
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Salát ledový
- 2 ks Cibule
- 7.5 dl Víno portské
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 122 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 237 mg
- Draslík 812.4 mg
- Vláknina 5701.5 mg
- Vitamín A 5701.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra
-
2
omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky slaniny, pepř, bobkový list, paštikové koření, očištěný a pokrájený celer s mrkví, pokrájenou cibuli, sůl a portské víno. Dobře směs promícháme a odložíme maso v marinádě do chladničky na několik hodin.
-
3
Z marinovaného masa odstraníme bobkový list a vše 2x přemeleme na masovém strojku.
-
4
Nádobu na paštiku vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme ji masovou směsí, zakryjeme plátky slaniny. Nádobu dobře uzavřeme, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 1 hodinu při 190°C.
-
5
Vychladlou paštiku dáme do chladničky minimálně na 10 hodin, pak paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
-
6
Podáváme s brusinkami a hlávkovým salátem.