Rumový krupicový dezert s hrozinkami a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Hrozinky
  • 270 g Pšeničná krupice
  • 100 ml Rum
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 95 mg
  • Vláknina 4204.8 mg
  • Vitamín A 4204.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky namočíme do rumu a necháme macerovat. Mléko smícháme s krupicí a uvedeme k varu, poté přimícháme máslo, cukr, skořici a hrozinky s rumem.

  • 2

    Vzniklou kaši nalijeme do formiček a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu