Vepřová játra na koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 301 mg
- Draslík 366.7 mg
- Vláknina 3656.3 mg
- Vitamín A 3656.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.