Knedlíčky z jater nebo sleziny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 139.9 mg
- Draslík 97 mg
- Vláknina 197.8 mg
- Vitamín A 197.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.
-
2
Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, aby nám zhoustla.
-
3
Po zhoustnutí budeme tvořit malé knedlíčky, které rovnou vhazujeme do vývaru.
-
4
Knedlíčky vaříme 8 - 10 minut.