Vanilková zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 452.7 mg
- Draslík 38.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi 10minut stát.
-
2
Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Poté postupně přiléváme teplé mléko a vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Vanilkový lusk vyjmeme, vmícháme ušlehanou smetanu, nalijeme do zmrzlinového strojku a připravíme zmrzlinu dle návodu.