Čokoládový dort s bílou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 80 g Čokoláda bílá
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 227.7 mg
  • Draslík 230.2 mg
  • Vláknina 4603.3 mg
  • Vitamín A 4603.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Deset minut šleháme vejce, cukr krupici. Přidáme mouku. Formu na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme čtyřicet minut. Po dalších deseti minutách dort vyklopíme a necháme ho vychladnout.

  • 2

    Smetanu přivedeme k varu, přidáme tmavou čokoládu, mícháme, až se rozehřeje. Poté směs odstavíme a mícháme do zhoustnutí. Korpus rozpůlíme a obě vrstvy spojíme čokoládovou směsí dohromady.

  • 3

    Bílou čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a cukr a šleháme do vychladnutí. Polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po bocích.

Komentáře k receptu