Muffiny s bílou i tmavou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 130 g Tuk
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Čokoláda bílá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 66.1 mg
  • Vláknina 1833.3 mg
  • Vitamín A 1833.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč na muffiny vyložíme dvanácti papírovými košíčky. Umixujeme tuk, cukr krupici, mouku, dvě vejce, kakao a rozehřátou čokoládu. Těsto nalijeme do košíčků tak, aby byly vyplněné do tří čtvrtin.

  • 2

    Pečeme je v troubě patnáct minut, pak je necháme vychladnout.

  • 3

    Smícháme ještě máslo, cukr a rozehřátou bílou čokoládu a prošleháme. Na vychladlé muffiny nalijeme polevu a před podáváním je necháme vychladnout.

Komentáře k receptu