Španělské smetanové pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 32.1 mg
  • Draslík 43.6 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovou trestí. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka spojíme se smetanou. Postupně přisypáváme mouku a vmícháme ji do směsi.

  • 2

    Cukrářským sáčkem na máslem vymazaný plech nastříkáme asi 1 cm široké proužky těsta dál od sebe.

  • 3

    Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 10-12 minut dozlatova. Střed cukroví má zůstat trochu měkký.

  • 4

    Po upečení necháme pusinky na plechu chvíli vychladnout a potom je sejmeme a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu