Sladký pudink s mučenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 5 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 17.7 mg
- Vláknina 1040 mg
- Vitamín A 1040 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme maizenu s trochou mléka. Zbylé mléko zahřejeme v kastrolu k bodu varu, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání zvolna zahříváme. Snížíme příkon tepla a 5 minut jen prohříváme bod bodem varu.
-
2
Odstavíme z plotny a zašleháme cukr.
-
3
3 mučenky rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a přecedíme. Šťávu vmícháme do pudinku.
-
4
Pudink rozdělíme do formiček vypláchnutých studenou vodou, na povrch položíme potravinářskou fólii a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
-
5
Při podávání postavíme formičky do horké vody tak, aby bylo ve vodě jen dno. Pudink vyklopíme na talíře a podáváme ozdobený semínky a dužinou ze zbylé mučenky.