Smetanová čokoládová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda bílá
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 123.2 mg
  • Vláknina 1248.7 mg
  • Vitamín A 1248.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 318 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka rozehřejeme nad párou. Zbytek mléka přivedeme k varu a s čokoládou směsí je přimícháme k vaječné směsi. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme, vmícháme do vychlazené čokoládové směsi a mrazíme 2 hodiny.

  • 2

    Smícháme bílek, zbytek cukru, mouku, kakao a máslo. Vytvoříme těsto a po lžíci ho rozprostíráme po vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 200 °C asi 5 minut. Těsto necháme ztuhnout a stejně připravíme i ostatní košíčky.

Komentáře k receptu