Polévka rajská
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rajčata
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1.25 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1205.5 mg
- Vláknina 29629.1 mg
- Vitamín A 29629.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka.
-
2
Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu.
-
3
Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak.