Mandlové hříbečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 35 g Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 70.6 mg
  • Vláknina 3070 mg
  • Vitamín A 3070 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem, mletými mandlemi, rumem a moukou.

  • 2

    Necháme v chladu.

  • 3

    Těsto vyválíme a vykrajujeme hříbečky. Cukroví pečeme ve velmi mírné troubě.

  • 4

    Vychladlé slepujeme džemem nebo krémem dle chuti. Kloboučky namáčíme do čokolády, špičku nohy potřeme bílkem a posypeme mletými pistáciemi nebo mandlemi.

Komentáře k receptu