Jehněčí kotlety s ostrou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1209 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 79 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 330 mg
- Draslík 1907.6 mg
- Vláknina 11304.8 mg
- Vitamín A 11304.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích nařízneme. Oloupanou cibuli nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Maso přikryjeme fólií a necháme asi 3 hodiny odležet.
-
2
Kotlety grilujeme na rozehřátém grilu asi 8 minut za občasného obracení. Na kraj grilu položíme očištěné feferonky.
-
3
Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme spolu s kotletami a feferonkami na talíře. Pokrm posypeme čerstvým oreganem.