Grilované kotlety na česneku
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 500 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 500 g Pastinák
- 60 ml Olej olivový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Med včelí
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 61 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1193.1 mg
- Vláknina 20078.2 mg
- Vitamín A 20078.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hořčici, med, dva prolisované stroužky česneku, rozmarýn, 40 ml oleje, pepř. Kotlety obalíme ve vzniklé směsi, poté i ve strouhance.
-
2
V osolené vodě povaříme dvacet minut kousky pastináku a brambor, dva prolisované stroužky česneku, poté slijeme vodu, přidáme smetanu a máslo, směs ušleháme na kaši. Pak ji můžeme ještě osolit a opepřit.
-
3
Kotlety grilujeme na předehřátém grilu asi osm minut z obou stran doměkka.
-
4
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.