Vepřové na ananasu
Suroviny
- 370 g Vepřové maso libové
- 50 g Ananas
- 40 ml Sherry brandy
- 20 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Paprika zelená
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mouka kukuřičná
- 3 ks Med včelí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Rýžový škrob
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1239 kcal
- Sacharidy 256 g
- Tuky 14 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 247 g
- Cholesterol 84.7 mg
- Draslík 318 mg
- Vláknina 8250.7 mg
- Vitamín A 8250.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1563 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přelijeme sherry a necháme třicet minut marinovat. Poté maso protřepeme v pytlíku s kukuřičnou moukou. Pak ho obalíme ve vejci a znovu v kukuřičné mouce.
-
2
Na wok pánvi na oleji maso osmahneme, pak ho necháme odkapat.
-
3
Slijeme většinu oleje, na zbytku smažíme dvě minuty nasekané cibulky, chilli papričku nadrobno, papriku zelenou na nudličky, dva prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor. Vedle v misce smícháme protlak, omáčku, med, škrob a šťávu z poloviny ananasu. Omáčku přidáme k zelenině a necháme zhoustnout. Pořád mícháme. Nakonec vložíme i maso a kousky ananasu.