Vepřové na ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 57 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 370 g Vepřové maso libové
  • 50 g Ananas
  • 40 ml Sherry brandy
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mouka kukuřičná
  • 3 ks Med včelí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Rýžový škrob
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1239 kcal
  • Sacharidy 256 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 247 g
  • Cholesterol 84.7 mg
  • Draslík 318 mg
  • Vláknina 8250.7 mg
  • Vitamín A 8250.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1563 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přelijeme sherry a necháme třicet minut marinovat. Poté maso protřepeme v pytlíku s kukuřičnou moukou. Pak ho obalíme ve vejci a znovu v kukuřičné mouce.

  • 2

    Na wok pánvi na oleji maso osmahneme, pak ho necháme odkapat.

  • 3

    Slijeme většinu oleje, na zbytku smažíme dvě minuty nasekané cibulky, chilli papričku nadrobno, papriku zelenou na nudličky, dva prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor. Vedle v misce smícháme protlak, omáčku, med, škrob a šťávu z poloviny ananasu. Omáčku přidáme k zelenině a necháme zhoustnout. Pořád mícháme. Nakonec vložíme i maso a kousky ananasu.

Komentáře k receptu