Mexický sekaný řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 80 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 1649.9 mg
  • Vláknina 30963.3 mg
  • Vitamín A 30963.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.

  • 2

    Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.

  • 5

    Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.

  • 6

    Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu