Mexický sekaný řízek
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 400 g Maso mleté - mix
- 400 g Fazole červené sterilované
- 80 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Feferony
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 48 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 1649.9 mg
- Vláknina 30963.3 mg
- Vitamín A 30963.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
-
2
Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
-
3
Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
-
4
Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
-
5
Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
-
6
Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.