Bramborové košíčky s čínským salátem
Suroviny
- 30 g Fazolové klíčky
- 450 g Brambory
- 130 g Mouka kukuřičná
- 130 g Ananas
- 50 g Hrášek
- 20 g Med včelí
- 80 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 10 g Pažitka
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 ks Omáčka sojová světlá
- 1 ks Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 693.4 mg
- Vláknina 12798.7 mg
- Vitamín A 12798.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nastrouháme, propláchneme studenou vodou, osušíme a v míse promícháme s kukuřičnou moukou.
-
2
Do woku nalijeme vrstvu oleje a rozehřejeme na vysokou teplotu. Drátěný cedník vyložíme čtvrtinou bramborové směsi a stlačíme druhým cedníkem o stejné velikosti.
-
3
Cedníky ponoříme do oleje a bramborovou směs smažíme dozlatova 2 minuty. Košíčky vyjmeme z cedníků a usušíme na kuchyňských utěrkách. Postup opakujeme třikrát se zbylou bramborovou směsí. Košíčky necháme vychladnout.
-
4
Veškeré přísady na salát promícháme (ananas, zelenou papriku, mrkev nakrájenou na nudličky, hrášek, kukuřici, jarní cibulky a naklíčená munga) a košíčky naplníme zeleninovou směsí. Košíčky ozdobíme zálivkou, kterou připravíme z medu, sójové omáky, česneku a citronové šťávy a dozdobíme pažitkou. Hned podáváme.