Rýžový pudink s pistáciemi
Suroviny
- 100 g Pistácie
- 130 ml Voda pitná
- 40 ml Džus pomerančový
- 190 ml Mléko polotučné
- 190 ml Mléko zahuštěné slazené
- 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.25 šálek Mandle
- 0.25 šálek Cukr moučkový
- 2.25 šálek Rýže loupaná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 24 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 246.6 mg
- Vláknina 7297.9 mg
- Vitamín A 7297.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle umixujeme s 65 ml horké vody, přecedíme je do mísy a znovu umixujeme s 65 ml horké vody. Opět přecedíme do mísy. Vodu z mandlí uvedeme do varu a smícháme s mléky. Do poloviny mléčné směsi nasypeme rýži, cukr, skořici, půlku másla, sůl a extrakt.
-
2
Povaříme 30 minut, přidáme zbylé mléko, džus a sůl.
-
3
Pudink vlijeme do mísy a podáváme s pistáciemi.