Rýžový pudink s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 130 ml Voda pitná
  • 40 ml Džus pomerančový
  • 190 ml Mléko polotučné
  • 190 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.25 šálek Mandle
  • 0.25 šálek Cukr moučkový
  • 2.25 šálek Rýže loupaná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 246.6 mg
  • Vláknina 7297.9 mg
  • Vitamín A 7297.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle umixujeme s 65 ml horké vody, přecedíme je do mísy a znovu umixujeme s 65 ml horké vody. Opět přecedíme do mísy. Vodu z mandlí uvedeme do varu a smícháme s mléky. Do poloviny mléčné směsi nasypeme rýži, cukr, skořici, půlku másla, sůl a extrakt.

  • 2

    Povaříme 30 minut, přidáme zbylé mléko, džus a sůl.

  • 3

    Pudink vlijeme do mísy a podáváme s pistáciemi.

Komentáře k receptu