Španělský dezert s citronem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 23 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 382.7 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 16794.2 mg
- Vitamín A 16794.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Deset minut povaříme mléko, citronovou kůru a skořici. Vyjmeme kůru a skořici. Ušleháme pěnu z žloutků, škrobu a tří polévkových lžic cukru. Přidáme několik lžic horkého mléka a ušlehanou směs dáme do zbylého mléka. Pět minut ho přihřejeme.
-
2
Směs vlijeme do čtyř ohnivzdorných misek, necháme je vychladnout a dáme je přes noc do ledničky. Před podáváním je posypeme mandlemi.
-
3
Pak je dáme na půl minuty na gril a okamžitě podáváme.