Zapečená vejce s rajčaty a sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 518.8 mg
- Vláknina 4782.3 mg
- Vitamín A 4782.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Smažíme na mírném ohni v rozehřátém oleji spolu s na kostičky nakrájenou cibulí, česnekem a rajčaty asi 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Přidáme sůl a pepř.
-
2
Směs vložíme do zapékací nádoby nejlépe plochého tvaru, na pěti místech do směsi vykrojíme lžící jamku a každou zaplníme jedním vejcem.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí.