Zapečená vejce s rajčaty a sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sardinka obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.54 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 4782.3 mg
  • Vitamín A 4782.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Smažíme na mírném ohni v rozehřátém oleji spolu s na kostičky nakrájenou cibulí, česnekem a rajčaty asi 15 minut nebo dokud směs nezhoustne. Přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Směs vložíme do zapékací nádoby nejlépe plochého tvaru, na pěti místech do směsi vykrojíme lžící jamku a každou zaplníme jedním vejcem.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud se vejce nesrazí.

Komentáře k receptu