Gurabie - koláčky s mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 200 g Med včelí
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 70.6 mg
  • Vláknina 4322 mg
  • Vitamín A 4322 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si utřeme měkké máslo, přidáme tekutý med, sůl, vajíčko, mouku a přilijeme trošku vody (0,5 -1 dl), abychom mohli lépe těsto vymíchat.

  • 2

    Na pomoučněném vále pak těsto dobře prohněteme a rozválíme válečkem do 1,5 cm výšky. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme koláčky, které si dáme na plech vyložený pečícím papírem, do každého koláčku si prstem uděláme důlek a vložíme do něj spařenou, oloupanou celou mandli.

  • 3

    Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pečeme přibližně 10 - 15 minut.

  • 4

    Vychladlé koláčky si odložíme do papírové krabice uležet alespoň na 3 dny.

  • 5

    Před podáváním je po okrajích lehce pocukrujeme práškovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu