Losos na hořčici s opraženou cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 800 g Losos - filety
  • 10 ml Olej olivový
  • 3 ml Omáčka sójová
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Máta
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 984 mg
  • Vláknina 2891.7 mg
  • Vitamín A 2891.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme marinádu. K nastrouhanému zázvoru přidáme hořčici, utřený česnek, med a sójovou omáčku. Vše vyšleháme v marinádu, kterou potřeme naporcované lososí filé. Namarinované filé položíme na plech a vložíme pod vyhřátý gril. Lososa grilujeme z každé strany 10 minut.

  • 2

    Nyní připravíme citronovou cuketu. Na oleji opečeme cuketu. Po 6 minutách opékání přidáme citronovou kůru, šťávu a mátu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Hotové lososí filé a citronovou cuketu pokládáme na talíře a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu