Losos na hořčici s opraženou cuketou
Suroviny
- 500 g Cuketa
- 800 g Losos - filety
- 10 ml Olej olivový
- 3 ml Omáčka sójová
- 2 ml Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Máta
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 984 mg
- Vláknina 2891.7 mg
- Vitamín A 2891.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme marinádu. K nastrouhanému zázvoru přidáme hořčici, utřený česnek, med a sójovou omáčku. Vše vyšleháme v marinádu, kterou potřeme naporcované lososí filé. Namarinované filé položíme na plech a vložíme pod vyhřátý gril. Lososa grilujeme z každé strany 10 minut.
-
2
Nyní připravíme citronovou cuketu. Na oleji opečeme cuketu. Po 6 minutách opékání přidáme citronovou kůru, šťávu a mátu. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Hotové lososí filé a citronovou cuketu pokládáme na talíře a můžeme servírovat.