Tufahija - jablka plněná ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 35 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 288.9 mg
- Vláknina 11040 mg
- Vitamín A 11040 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si sirup. Do většího hrnce si nalijeme 1/2 litru vody, přidáme 500 g cukru, vanilkový cukr a dáme ho svařit.
-
2
Omytá jablka rozkrojíme na poloviny. Opatrně vydlabeme jadřince, abychom si udělali malý "důlek" pro ořech. Jablka okrájíme a ponoříme do vroucího sirupu a při mírné teplotě je vaříme přibližně 10 minut. Musíme dát pozor, aby se nerozvařila.
-
3
Jablka sítkem vytáhneme ze sirupu na velkou mísu a necháme je oschnout vydlabaným důlkem navrch.
-
4
Do horkého sirupu nasypeme vyloupané mandle, kousky vlašských ořechů, kousky pomerančové kůry a ušlehanou smetanu.
-
5
Touto směsí plníme vydlabaná jablka. Ozdobíme je kopečkem šlehačky, který posypeme skořicovým cukrem.