Rahatlokum - želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 970 mg
- Vitamín A 970 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme sirup: 1/2 litru vody s cukrem a citronovou šťávou pomalu vaříme 15 minut, pak přiléváme pomalu 1/2 litru vody s rozmíchanou Maizenou (kukuřičný škrob) a vaříme do zhoustnutí tak dlouho, až se bude hustá kaše odlepovat od stěn hrnce.
-
2
Hrnec se sirupovou kaší odstavíme, nasypeme do ní půlky loupaných mandlí, přikápneme růžový olej (jen pár kapek pro vůni) a promícháme.
-
3
Plech vymažeme olejem a sirupovou kaši rozetřeme rovnoměrně širokým nožem přibližně ve výši 1,5 cm a necháme několik hodin tuhnout.
-
4
Rahatlokum - želé po ztuhnutí posypeme práškovým cukrem, celý plech vyklopíme na pečící papír, nakrájíme na kostky, které obalíme v práškovém cukru a podáváme.