Vepřové v mléku a citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 8 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 97010 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 238 mg
  • Draslík 876.6 mg
  • Vláknina 7729.5 mg
  • Vitamín A 7729.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na másle. Poté přilijeme mléko, citronovou šťávu, tymián a pod poklicí dusíme čtyřicet minut.

  • 2

    Poté odkryjeme pokličku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu