Chleba s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 170 g Mouka sójová plnotučná
  • 30 g Pšeničné klíčky
  • 55 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 70 g Ovesné vločky
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 65 ml Voda pitná
  • 65 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 152 mg
  • Vláknina 21391.5 mg
  • Vitamín A 21391.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme rozpustit. Rozválené vločky smícháme s mlékem, přidáme med, olej, cukr a sůl. Poté vmícháme droždí, všechny mouky, rozmíchaná vejce a klíčky. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2 a 1/2 hodiny.

  • 2

    Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem. Z vykynutého těsta uděláme 4 silnější válečky, 2 a 2 smotáme a vložíme do vymazných forem. Těsto necháme ještě asi 1 hodinu dokynout.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře k receptu