Pudink s fíky na pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 100 g Fíky čerstvé
  • 375 ml Pomerančová šťáva
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 šálek Cukr moučkový
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 239 mg
  • Vláknina 2469.3 mg
  • Vitamín A 2469.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.

  • 2

    Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.

  • 3

    Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.

Komentáře k receptu