Pudink s fíky na pomeranči
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 100 g Fíky čerstvé
- 375 ml Pomerančová šťáva
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 šálek Cukr moučkový
- 0.5 šálek Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 27 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 239 mg
- Vláknina 2469.3 mg
- Vitamín A 2469.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ušleháme máslo a cukr do hladké pěny. Potom přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, sekané fíky a kardamom. Směs nalijeme do několika vymazaných forem do 3/4 a zakryjeme je alobalem. Na páře vaříme 30 minut.
-
2
Ještě si vyrobíme sirup ze směsi pomerančové šťávy a kůry, vody a cukru. Vaříme, dokud sirup nezhoustne a nezmenší svůj objem o 2/3.
-
3
Před podáváním sirup nalijeme na pudinky.