Datlový koláč s máslovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Cukr třtinový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Datle
  • 1.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 šálek Cukr moučkový
  • 0.5 šálek Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 592.3 mg
  • Vláknina 10284.2 mg
  • Vitamín A 10284.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy.

  • 2

    Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme.

  • 3

    V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort.

Komentáře k receptu