Datlový koláč s máslovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 33 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 592.3 mg
- Vláknina 10284.2 mg
- Vitamín A 10284.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy.
-
2
Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme.
-
3
V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort.