Kuřecí maso v lilku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 4 g
- Sodík 96960 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 523.9 mg
- Vláknina 14068 mg
- Vitamín A 14068 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek nakrájíme a přidáme k mletému kuřecímu masu, včetně 125 ml vinného octa, nasekané chilli papričky, cukru, špetky soli, 80 ml omáčky, pepře, koleček cibulek a mouky.
-
2
Do parního hrnce dáme dva šálky vody, 375 ml octa a lžičku soli a vodu přivedeme k varu. Do lilku dáme masovou směs a paříme je v hrnci. Předtím lilky pokapeme octem a omáčkou. Vaříme je dvacet minut.