Hovězí na chilli
Suroviny
- 400 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 700 g Hovězí libové
- 400 g Rajčata
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 1368.8 mg
- Vláknina 12419.1 mg
- Vitamín A 12419.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, pepř, sůl a kostky masa v tom obalíme. V ohnivzdorné pánvi maso pět minut restujeme a pak ho odložíme stranou.
-
2
Smícháme nakrájenou cibuli, olej a pět minut restujeme. Pak přidáme dva prolisované stroužky česneku, nasekané chilli papričky a chilli koření. Po minutě zalijeme vývarem, přidáme kousky rajčat, protlak, cukr a maso. V troubě vše dusíme ještě dvě hodiny. Poté přimícháme fazole a prohříváme je ještě dalších třicet minut.