Krevety v zelené omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 54.1 mg
- Vláknina 2677.8 mg
- Vitamín A 2677.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, promyjeme a uvaříme ve vodě, vaříme přibližně 15 minut. Pak maso z krevet vydloubneme, položíme na mísu a přelijeme zelenou omáčkou.
-
2
Příprava omáčky:
-
3
Do misky dáme 0.5 dl olivového oleje, 2 lžíce drobně nakrájené zelené petrželky, citronovou šťávu, lžičku hořčice a podle chuti sůl, pepř, dobře umícháme.