Krevety v kokosu a sezamu
Suroviny
- 115 g Sezam - semena
- 90 g Kokos sušený
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Mango
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát ledový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Krevety tygří - loupané
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 322.2 mg
- Vláknina 11942.5 mg
- Vitamín A 11942.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jedné misky dáme mouku, sůl a pepř, do druhé rozšlehané vejce
-
2
a do třetí sezamová semínka s kokosem. Krevety postupně obalíme ve všech a odložíme je stranou.
-
3
Mango vypeckujeme a nakrájíme na drobno, stejně jako cibulku a koriandr. To smícháme s limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
Krevety zprudka smažíme na másle asi jednu až dvě minuty.
-
5
Podáváme se salátem.