Krevety v kokosu a sezamu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Sezam - semena
  • 90 g Kokos sušený
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 322.2 mg
  • Vláknina 11942.5 mg
  • Vitamín A 11942.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jedné misky dáme mouku, sůl a pepř, do druhé rozšlehané vejce

  • 2

    a do třetí sezamová semínka s kokosem. Krevety postupně obalíme ve všech a odložíme je stranou.

  • 3

    Mango vypeckujeme a nakrájíme na drobno, stejně jako cibulku a koriandr. To smícháme s limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Krevety zprudka smažíme na másle asi jednu až dvě minuty.

  • 5

    Podáváme se salátem.

Komentáře k receptu