Slávky ve šťávě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 5 ks Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Mušle slávky
  • 0.44 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 877.1 mg
  • Vláknina 561.5 mg
  • Vitamín A 561.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.

  • 3

    Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.

  • 4

    Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.

  • 6

Komentáře k receptu