Slávky ve šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 877.1 mg
- Vláknina 561.5 mg
- Vitamín A 561.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.
-
2
V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme pokrájený česnek (musíme dát pozor, aby nezhnědnul), přidáme drobně pokrájenou petrželku s pepřem, pak hned přiložíme slávky a zakryjeme pokličkou.
-
3
Když se slávky za chviličku otevřou, přilijeme víno, osolíme a pod pokličkou chvilku povaříme.
-
4
Slávky servírujeme se šťávou, ve které se vařily, a s bílým chlebem.
-
6