Lososí váčky
Suroviny
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Sůl
- 250 g Losos - filety
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 12 ks Rýžový papír
- 1 stroužek Česnek
- 5 dkg Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 144.4 mg
- Vláknina 1251.8 mg
- Vitamín A 1251.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.
-
2
Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.
-
3
Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.
-
4
Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.