Lososí váčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Sůl
  • 250 g Losos - filety
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička
  • 12 ks Rýžový papír
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 dkg Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 144.4 mg
  • Vláknina 1251.8 mg
  • Vitamín A 1251.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.

  • 2

    Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.

  • 3

    Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.

  • 4

    Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.

Komentáře k receptu