Treska na oříškách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy lískové
  • 500 g Treska aljašská
  • 1 ks Omáčka tatarská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 5 ks Mouka polohrubá
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7076 kcal
  • Sacharidy 933 g
  • Tuky 311 g
  • Sodík 97114 mg
  • Bílkoviny 171 g
  • Uhlovodany 933 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 2197 mg
  • Vláknina 102143 mg
  • Vitamín A 102143 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 26 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oříšky si nasekáme nahrubo, tresku si nakrájíme na dvacet filet.

  • 2

    V jedné misce smícháme oříšky a strouhanku, v druhé rozšleháme vejce a ve třetí smícháme mouku se solí a pepřem. Rybu obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.

  • 3

    Ryby smažíme na oleji asi pět minut dozlatova. Pak je pokapeme citronovou šťávou a podáváme se salátem a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu