Kefírovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 120 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko kefírové
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 117.7 mg
  • Vláknina 4379 mg
  • Vitamín A 4379 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme suroviny na těsto - cukr, mléko, hladkou a polohrubou mouku, sodu, olej, vejce a kakao.

  • 2

    Vypracujeme hladkou hmotu, kterou nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 40 minut.

  • 3

    Zchladlou buchtu polijeme polevou z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany.

Komentáře k receptu