Pomerančový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 385 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Ořechy vlašské
  • 30 g Tuk rostlinný
  • 250 ml Med včelí
  • 175 ml Pomerančová šťáva
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 425.2 mg
  • Vláknina 11149.2 mg
  • Vitamín A 11149.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  • 2

    Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a promícháme s nasekanými ořechy. Umixujeme tuk, vmícháme med a rozšlehané vejce, přimícháme strouhanou pomerančovou kůru. Postupně přisypeme suchou směs a přiléváme pomerančovou šťávu.

  • 3

    Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu