Mušle na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 900 g Mušle slávky
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.75 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 1132.7 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, žampiony na plátky, cibuli nakrájenou na kostičky, slaninu nakrájenou na nudličky a celer nakrájený na kousky smažíme tři minuty na středním ohni. Pak přidáme mušle propláchlé vodou a víno. Až se mušle otevřou, pokračujeme ve vaření ještě pět minut. Pak přimícháme ještě smetanu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu