Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 225 g Pomerančová šťáva
  • 225 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.33 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 4106 mg
  • Vitamín A 4106 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu.

  • 2

    Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.

  • 3

    Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje.

  • 5

    Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče.

Komentáře k receptu