Smaženky z ricotty s pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
- 60 g Mouka polohrubá
- 225 g Pomerančová šťáva
- 225 g Sýr Ricotta
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.33 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Likér pomerančový
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 20 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 4106 mg
- Vitamín A 4106 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém hrnci smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovým likérem, máslem a smetanou. Máslo necháme rozpustit a pomalu přivedeme k varu.
-
2
Snížíme teplotu a zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.
-
3
Na smaženky si připravíme olej, čerstvou ricottu rozmačkanou na kaši, mouku, 2 lžíce krupicového cukru, 2 vejce a lžíci pomerančové kůry, vše smícháme a vypracujeme těsto.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Pomocí lžíce utvoříme hrudky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je 1-2 minuty po obou stranách. Pomocí děrované lžíce vyndáme hrudky a klademe je na papírovou utěrku, abychom se tak zbavili přebytečného oleje.
-
5
Před podáváním smaženky posypeme mletým cukrem. Podáváme je s pomerančovou omáčkou a ozdobené dílky pomeranče.