Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Suroviny
- 400 g Jehněčí plec
- 50 g Slanina vepřová
- 4 krajíc Veka
- 500 ml Víno bílé
- 100 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Ředkev bílá
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 30 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 276.7 mg
- Draslík 1242.4 mg
- Vláknina 12992.5 mg
- Vitamín A 12992.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.
-
2
Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.
-
3
Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.
-
4
Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
-
5
Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.