Bílá ředkev plněná jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Jehněčí plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 4 krajíc Veka
  • 500 ml Víno bílé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Ředkev bílá
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 276.7 mg
  • Draslík 1242.4 mg
  • Vláknina 12992.5 mg
  • Vitamín A 12992.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.

  • 2

    Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.

  • 4

    Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.

  • 5

    Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu