Mangové mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Jogurt bílý
  • 225 g Mascarpone
  • 20 ml Rum
  • 4 ks Mango
  • 1.5 ks Zázvor mletý
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Máta
  • 6 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 563.3 mg
  • Vláknina 10125.4 mg
  • Vitamín A 10125.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs vytvoříme přidáním jogurtu do mascarpone a poté ji vyšleháme metlou. Zároveň přidáme 3/2 lžičky zázvorového prášku, kůru a šťávu z limetky. Podle vlastního uvážení přidáme světlý nebo tmavý rum.

  • 2

    Mango zbavíme slupky, vypeckujeme a zbylou dužinu nakrájíme na jemné kousky. Šťávu, kterou mango vypouští, se snažíme zachytit.

  • 3

    Do připravené zapékací mísy vložíme na kousky nakrájené mango a zalejeme ho zachycenou šťávou. Na vrch jemně naklademe směs s mascarpone, abychom zakryli mango. Povrch pak podle libosti pocukrujeme a položíme na něj máslo. Nakonec dáme celou směs do ledničky vychladit.

  • 4

    Rozehřejeme si gril a směs v zapékací míse grilujeme 4-5 minut dokud nezačne zlátnout. Odstavíme na 1-2 minuty a poté ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu