Mangové mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 27 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 563.3 mg
- Vláknina 10125.4 mg
- Vitamín A 10125.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs vytvoříme přidáním jogurtu do mascarpone a poté ji vyšleháme metlou. Zároveň přidáme 3/2 lžičky zázvorového prášku, kůru a šťávu z limetky. Podle vlastního uvážení přidáme světlý nebo tmavý rum.
-
2
Mango zbavíme slupky, vypeckujeme a zbylou dužinu nakrájíme na jemné kousky. Šťávu, kterou mango vypouští, se snažíme zachytit.
-
3
Do připravené zapékací mísy vložíme na kousky nakrájené mango a zalejeme ho zachycenou šťávou. Na vrch jemně naklademe směs s mascarpone, abychom zakryli mango. Povrch pak podle libosti pocukrujeme a položíme na něj máslo. Nakonec dáme celou směs do ledničky vychladit.
-
4
Rozehřejeme si gril a směs v zapékací míse grilujeme 4-5 minut dokud nezačne zlátnout. Odstavíme na 1-2 minuty a poté ozdobíme mátou.