Hovězí na víně a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 g Hovězí libové
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Celer - nať
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 918.6 mg
  • Vláknina 909.1 mg
  • Vitamín A 909.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci při vysoké teplotě smažíme pět až deset minut maso na oleji a poté vyjmeme.

  • 2

    Do stejného hrnce vložíme šalotku nasekanou nadrobno, dva prolisované stroužky česneku a celer nakrájený nahrubo. Po třech až čtyřech minutách přidáme houby a po minutě přisypeme nové koření, tymián, vložíme hovězí maso, okořeníme a přilijeme víno a protlak. Přikryjeme a vložíme do trouby na hodinu a půl nebo dvě hodiny do změknutí.

Komentáře k receptu