Hovězí na víně a česneku
Suroviny
- 700 g Hovězí libové
- 300 g Žampiony čerstvé
- 60 ml Olej olivový
- 250 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Celer - nať
- 6 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Víno portské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 918.6 mg
- Vláknina 909.1 mg
- Vitamín A 909.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci při vysoké teplotě smažíme pět až deset minut maso na oleji a poté vyjmeme.
-
2
Do stejného hrnce vložíme šalotku nasekanou nadrobno, dva prolisované stroužky česneku a celer nakrájený nahrubo. Po třech až čtyřech minutách přidáme houby a po minutě přisypeme nové koření, tymián, vložíme hovězí maso, okořeníme a přilijeme víno a protlak. Přikryjeme a vložíme do trouby na hodinu a půl nebo dvě hodiny do změknutí.