Zapečené uzené karé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Uzené maso vařené
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1217 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 193.5 mg
  • Vláknina 2043 mg
  • Vitamín A 2043 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené uzené maso nakrájíme na tenčí plátky (2 na porci) a urovnáme do máslem vymazaného pekáče.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vínem a vývarem a přidáme nasekaný estragon a petrželku. Přilijeme rajčatový protlak, mírně osolíme a přivedeme do varu. Omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme z plotny.

  • 3

    Prochladlou omáčku promícháme s nastrouhaným sýrem a se smetanou, nalijeme na uzené maso a pokrm zapečeme v horké troubě.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu