Zapečené uzené karé
Suroviny
- 600 g Uzené maso vařené
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 200 ml Víno bílé
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Cibule
- 1 ks Estragon
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1217 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 111 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 193.5 mg
- Vláknina 2043 mg
- Vitamín A 2043 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené uzené maso nakrájíme na tenčí plátky (2 na porci) a urovnáme do máslem vymazaného pekáče.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zalijeme vínem a vývarem a přidáme nasekaný estragon a petrželku. Přilijeme rajčatový protlak, mírně osolíme a přivedeme do varu. Omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme z plotny.
-
3
Prochladlou omáčku promícháme s nastrouhaným sýrem a se smetanou, nalijeme na uzené maso a pokrm zapečeme v horké troubě.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.